Колеги от известно време на сам,пръскалките на чистачките не работят както трябва.Според мен са запушени.Слабо хвърлят,по точно много ниско.Преди време се бяха позапушили и с въздух под налягане ги отпуших,но сега нещо не стана с въздух под налягане.Пробвах да бръкна с една много тънка отверка,но дупките са мега малки.Някой има ли идея как да ги отпуша,и могат ли да се регулират тия пръскалки да хвърлят точно както си трябва.Става въпрос за 1.8 ТС 140 коня.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питанка за пръскалките на чистачките
Collapse
X
-
Питанка за пръскалките на чистачките
Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 21:53.SAAB 9-5 2.0T Powered by VialleТагове: Няма
-
Първоначално публикувано от benji_gb Покажи съобщениеПробвай с карфица, а отстрани на самите пръскалки трябва да има едни винтчета за права отвертка.
Благодаря колегаSAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Малко вероятно е да се запушат и двете. По-скоро може да имаш проблем с тройника. Вътре в мего има гумена мембранка служеща за възвратен клапан, която се разлага с времето (особено при ползване на агресивни течности) и запушва тройника. Намира се под кората - там се раздвоява маркуча от помпата.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Най-добре отдели повечко време и вземи ги свали и почисти като хората. Моите вътре бяха толкова запушени, че и карфица не ги оправи. След като ги свалих и отворих видях, че цялото празно място вътре беше в котлен камък. Взех препарат и хубаво ги накиснах.
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеМалко вероятно е да се запушат и двете. По-скоро може да имаш проблем с тройника. Вътре в мего има гумена мембранка служеща за възвратен клапан, която се разлага с времето (особено при ползване на агресивни течности) и запушва тройника. Намира се под кората - там се раздвоява маркуча от помпата.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Отстрани на пръскалките има винтчета от там се регулира.С много малка права отвертка и се върти много внимателно понеже са много чувствителни поне при мен е така.Също виж тройника под кората.При мен излизаше единия маркуч и сложих по една малка скобичка и сега всичко заспа !
Ползвам течност за чистачки разредена с дестилирана вода.Все пак не струва десетки лева ,че да се налива вода от чешматаLast edited by eproHD; d.m.y г., 10:52.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Влезли са мизерии. Аз реших проблема с една фуния с надянат на нея 10-сантиметров маркуш, а отгоре върху фунията съм поставил едно парче от дамски чорапогащник, хванато с изолирбанд така, че да не е опънато, а леко провиснало. Наливането на течност за чистачките без фуния за мен е кошмар.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщениеНай-добре отдели повечко време и вземи ги свали и почисти като хората. Моите вътре бяха толкова запушени, че и карфица не ги оправи. След като ги свалих и отворих видях, че цялото празно място вътре беше в котлен камък. Взех препарат и хубаво ги накиснах.Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark ECO 105 Hp
Comment
Comment